Selecteer een pagina

Net als een auto wil menig mens ook graag wel eens een nieuwe caravan. Het kopen van een nieuwe caravan kan meerdere redenen hebben:

  • Je caravan is door het opgroeien van je kinderen te klein geworden
  • Je bent vaker gaan kamperen en bent toe aan wat meer luxe
  • De caravan is vanwege een ongeluk of weersomstandigheden kapotgegaan

Wat de reden ook is, het kiezen van een nieuwe caravan is niet altijd even makkelijk. Zo zijn er veel verschillende merken en je hebt al snel last van keuzestress. In dit artikel vertel ik je graag wat over de populairste merken van dit moment en wat de voordelen zijn van deze merken ten opzichte van een ander merk.

De hobby caravan: authentiek bekend, maar ook duur

Hobby is een zeer bekend merk en heeft haar kwaliteit en passie voor kamperen over de jaren echt wel bewezen. Hobby staat bekend om de haar lichtgewicht caravans die zijn voorzien van een zeer technisch onderstel. Hierdoor is de laadcapaciteit aanzienlijk hoger dan bij andere merken. Daarnaast zijn bij een hobby caravan bijna alle accessoires inclusief. Bij andere merken moeten deze accessoires vaak nog voor een pittige prijs worden aangeschaft. Wil je eens een hobby is de buurt bekijken? Ga dan naar een hobby caravan dealer bij jou in de buurt.

Waar ik zelf gek van ben: de Fendt caravan

Fendt doet als caravanmerk zeker niet onder voor de Hobby caravan. Zo zijn ze al een aantal jaren het best verkopende caravanmerk in Nederland. Ze weten dit te realiseren door goed in te spelen op de wensen van de klant en elk jaar met geweldige upgrades en praktische nieuwe modellen te komen. Zo kan elke kampeerder uitstekend met een Fendt uit de voeten. Ze hebben ook een aantal keren de caravan verkiezingen in Duitsland gewonnen. Fendt doet wat het belooft en als Duits merk bestaat er geen twijfel over de kwaliteit van de caravan. In Nederland hebben ze een zeer dicht netwerk aan dealers. Er is dus altijd wel een fendt caravan dealer in de buurt, waar je je als consument kunt laten overtuigen van de kwaliteit van dit merk.

Sterckeman caravan

Sterckeman caravans staan bekend om hun zeer praktische indeling. De caravans lijken van binnen vele malen ruimen dan andere caravan merken. Het merk bestaat al meer dan 70 jaar en dit zie je in bijna alles terug. Overal is goed over nagedacht, hierdoor gaan dingen minder snel kapot en is de kwaliteit gewoon erg hoor. Wanneer je veel geeft om een ruime indeling dan adviseer ik je om te kiezen voor het merk sterckeman.